De kinder animatie die altijd aanslaat! Kindergrime!

Met haar 30 jaar ervaring en zeker in haar functie als hoofddocente grime en bodypaint aan Studio 22 Makeup Artistry Academy te Turnhout kunt U zich voorstellen dat de lat bij Jacklyn hoog ligt.

Veel gestelde vragen

Werken jullie met voorbeelden?

Jacklyn en haar team werken zonder voorbeelden en spelen in op iedere kinderwens. Geen schmink is eender, voor ieder kind iets nieuws. Samen iets uitkiezen geeft ons de mogelijkheid het kind te leren kennen en maakt de ervaring persoonlijker.

Hoeveel kinderen schminken jullie in een uur?

Laat ik voorop stellen: wij doen niet aan lopende bandwerk, dat is niet prettig voor het kind en niet prettig voor de artiest. Wat doen wij wel? Wij maken kunstwerken in recordtijd. U moet rekenen op 13-15 kindjes per uur allemaal in een prachtige schmink.

Bieden jullie nog meer aan dan grime?

Ja, wij bieden nog veel meer aan. We doen workshops met kinderen, o.a makeup en grime workshops, maar ook knutsel en andere creatieve workshops. Zo staan we al jaren op de Nekker doe dagen met een aantal workshops waarbij de kinderen hun vaardigheden vergroten. Ook bieden we glittertattoos, temporary tattoos en grazy hair en haarstyling aan. Zie de lijst onder aan de pagina.

Hebben jullie ook een schminkstand?

Ja wij hebben een 3 tal tenten van 3 bij 3 meter die wij op thema aankleden, met verwarming en verlichting.

Moet je voor schminken een diploma hebben?

Nee, schminken is een vrij beroep, je hebt dus geen diploma nodig.Er zijn echter erkende opleidingen die een getuigenschrift of certificaat afgeven en werken met een examen. Dat geeft voor de klant natuurlijk wel extra zekerheid op vakkundigheid.

Dan kan dus iedereen kindergrime aanbieden?

Dat is slechts gedeeltelijk waar. In principe ja, maar in de praktijk vallen kindergrimeurs onder de controle op de cosmetica wet door het FOD. Er zijn dus regels die je moet volgen en lijsten die je moet bijhouden als kindergrimeur en je kunt gecontroleerd worden op de job. U als klant kunt altijd vragen naar onze FOD-lijst, een handig handvat om na te gaan of u een grimeur in huurt die comform de Europese hygiëne en veiligheidsregels werkt en uitsluitend materialen gebruikt die zijn goedgekeurd voor de Europese markt.

Kunnen we via jullie ook UV of glow parties boeken?

Helaas niet voor kinderen, Het neonpigment is niet goedgekeurd voor cosmetisch gebruik en mogen we dus niet gebruiken op kinderhuid. Echter zijn er geen gevallen van reactie op dit pigment bekend en daarom doen we dit wel voor volwassenen na toestemming van de ontvanger.

Bieden jullie body marbling aan?

Nee dat bieden wij niet aan omdat wij daarvoor een boete kunnen krijgen. De verf die gebruikt wordt bij de marbling technieken is een handenarbeidverf en valt niet onder de cosmeticawet. Dat de verf non-toxic is betekend alleen dat je er niet aan doodgaat bij inname, het zegt helemaal niets over het gebruik op de huid. Aangezien er pigmenten in worden gebruikt die allergische reacties kunnen veroorzaken bieden wij zeker geen bodymarbling aan.

Bieden jullie ook (zwarte) henna tattoos aan

Nee wij bieden geen henna aan.

Natuurhenna is volkomen veilig maar heeft een uurtje nodig om te drogen.In die tijd kan het op andere bezoekers hun kleding komen en daar gaat henna niet meer uit.Dus wij vinden het voor feesten niet zo geschikt

Zwarte henna is een heel ander verhaal. Aan zwarte henna wordt de stof PPD toegevoegd, wat een uiterst gevaarlijke stof is. In combinatie met de zon zal op de plaats van de hennatattoo na twee weken in 90% van de gevallen een zware blaarvorming ontstaan die uitsluitend met een cortisone cremé behandeld kan worden en na genezing blijft een levenslange allergie voor kleurstoffen achter. (kleding, haarverf etc.).Spreekt voor zich dat we dat niet aanbieden. We bieden echter wel temporary en glittertattoos aan.

Zijn jullie verzekerd?

Wij zijn goed verzekerd.

Is dit je werk?

Ja, dit is mijn hoofdberoep, all round makeup artiest en docente grime.

Doen jullie ook vrijwilligerswerk?

Qua vrijwilligerswerk kiezen we zelf een doel per jaar en houden het daarbij. Tenslotte moet het gas, water en licht ook betaald worden.

Tarieven, klik hier

Stuur mij een mail als je een offerte of info wenst

Wat doen we nog meer?

Ook knutselen, eierkoeken decoreren, grazy hair, glittertattoos of stoere zwarte tattoos etc. kunt U Magic Faces laten regelen.

Zo hoeft U zelf alleen maar relaxed toe te kijken hoe de kinderen een fantastische tijd hebben. In overleg stellen wij een grandioos programma voor de kids samen.

U kunt bijvoorbeeld kiezen uit

- Wasknijperpoppetjes maken

- Een mooie armband of ketting maken. Keuze uit 5 kilo zeer diverse kralen

- Kleurplaten

- GSM hangertjes maken

- Wonden maken

- Stevige venetiaanse maskers versieren

- Knutselen met papier of foam

- Borduurdoosjes borduren

- Werken met hotfixsteentjes

- Hartvormige doosjes versieren

- Hartvormige hangers versieren

- Of een knutselkarweitje in overleg

Workshops voor kinderen

Ook kunnen wij workshops verzorgen: kindergrime, ballondraaien of voor het wat oudere kind een heuse make-upparty. Kijk ook eens bij workshops.

Tent

Een eigen plekje voor de kinderen bij een tuinfeest of evenement? Huur onze tent(en) compleet met licht en verwarming. Alleen in combinatie met onze diensten te huren!

Belangrijk!

Plan verstandig. U kunt begrijpen dat wij niet graag niets staan te doen. Laat ons komen na de taart en cadeautjes.

Contant betalen. Zorg dat u voldoende geld in huis heeft voor contante betaling ter plekke, tenzij U het bedrag vooraf over maakt.

Zet ons niet in de volle zon of in de wind. Bij temparaturen onder 18 graden werken wij niet buiten zonder tent & verwarming. Lees zeker onze algemene voorwaarden door!

Algemene Voorwaarden

Klik hier voor de diverse tarieven

  • "Beste, Jullie hebben voor ons 2 dagen grime voorzien. We zijn erg tevreden waarvoor dank. Bedankt!"

    Tanja Adriaenssens | Jeugdconsulent Stad Antwerpen
  • "Dag Jacklyn, Na de leuke cursus kindergrime 1 wou ik je even laten weten dat ik nog geïnteresseerd ben in de tweede cursus alsook een extra cursus double loading om die techniek nog wat extra onder de knie te krijgen. Indien u deze in de toekomst nog organiseert dan mag u het mij laten weten. Groetjes, "

    Amber
  • "Hoi Jacklyn, Ondertussen is onze workshop al aan aantal dagen achter de rug. Ik vond het superleuk, en heb er heel wat van opgestoken. Bedankt! Mijn dochtertje heeft ook helemaal de smaak te pakken en ik denk dat ze een moeder-dochter workshop fantastisch zou vinden. Nu is mijn vraag of jij ook zoiets kan organiseren? Groetjes, "

    Ellen

Open map

Go to Top